Volg SVGG op Twitter

  • Waiting for Twitter... Once Twitter is ready they will display my Tweets again.

In memoriam: Tinus Bakker

5 februari 2024


Vandaag bereikte ons het nieuws dat afgelopen weekend Tinus Bakker is overleden. Hij heeft 88 jaar mogen worden. Tinus heeft vele jaren SVGG gediend, variërend van SVGG 1 tot zelfs de allerjongste jeugd; de mini-pupillen.

Begin jaren ‘90 kwam Tinus Bakker voor het eerst in Megchelse dienst. Hij kreeg als taak om een nieuw 1e elftal op te richten van verschillende seniorenelftallen. Destijds was het zo dat het 1e elftal uitwedstrijden vaak in de ochtend moest spelen, aangezien tegenstanders vaak lagere elftallen waren van andere verenigingen. Een uitwedstrijd tegen Dinxperlo 4 werd voorafgegaan door te verzamelen bij Tinus Bakker thuis. Deze uitstekende voorbereiding zorgde ervoor dat de belangrijke pot gewonnen zou worden.

Tinus wist met SVGG 1 te promoveren dat seizoen en ook beide jaren erop werd er goed bovenin meegedraaid. Een kampioenschap of een promotie zou een mooie en wellicht zelfs een verdiende bekroning zijn geweest, dit zat er helaas net niet in. Tinus was ook de eerste trainer die speciaal voor spelers die niet doordeweeks konden trainen, op vrijdagavond een extra trainingsavond inlaste. Met een kleine groep werd er dan bloedfanatiek getraind.

Aan het einde van de jaren ’90 kwam Tinus terug bij SVGG, ditmaal bij de jeugd. Dat de groep die onder zijn hoede kwam soms als ‘lastig’ werd bestempeld, was voor hem geen enkel probleem. ‘Ik was vroeger namelijk zelf niet anders…’, liet hij weleens vallen. Tinus wist bij ieder elftal een fijne sfeer te creëren. Fanatisme en spelplezier gingen bij hem hand in hand.

De trainingen waren Tinus’ stokpaardje. Tinus liet graag zien hoe een bal op de juiste manier getrapt moest worden, en ook penalty’s werden altijd uitgebreid geoefend. Aan slap trainen had Tinus een hekel. Zo moesten de gerende rondjes op zijn ‘Dinxpers’ (om de cornervlaggen heen) en niet op zijn Megchels (afsnijden waar je kan).

Voor elke wedstrijd wist Tinus precies wat de kracht van de tegenstander was.

Regelmatig was hij niet onder de indruk (‘Die können nog geen deuk in een pekske botter schieten…’) Soms iets meer (Die jongens mo’j 3x veurbi’j a’j d’r langs wil…’).

Tijdens de wedstrijden van Tinus was zijn vrouw Willemien zijn grootste supporter, door de jeugdspelers vaak ‘Moeke’ genoemd.

Wij wensen de familie, en Willemien in het bijzonder, veel sterkte voor de komende tijd.

Bestuur SVGG


Competitiestand SVGG 1Sport Vereniging Gedeon Garde