Volg SVGG op Twitter

  • Waiting for Twitter... Once Twitter is ready they will display my Tweets again.

In memoriam: Jan van der Linden

6 oktober 2021


Deze week ontvingen we het bericht dat Jan van der Linden, oud-jeugdcoördinator en oud-trainer van SVGG 1, is overleden op zaterdag 2 oktober 2021. Zijn overlijden kwam geheel onverwacht. Jan is 68 jaar oud geworden.

In 1998 kwam Jan op voordracht van Leo ter Voert naar SVGG, waar hij als jeugdcoördinator de opdracht kreeg de talentvolle SVGG-jeugd op een goede manier op te leiden richting het 1e elftal. Tot dan toe zat er geen vaste structuur in de trainingen, dit werd voor Jan daarom een belangrijke taak. Komende van DZC was het voor Jan wel een omschakeling, maar hij voelde zich direct thuis.

Jan was veel bij trainingen aanwezig en evalueerde voortdurend met de trainers die op het veld stonden. Hij liet veel vanuit de trainers zelf komen, niet met het opgeheven vingertje, maar opbouwend. De trainers beleefden hier meer plezier aan en daardoor ook de jongens zelf. Hij probeerde een systeem in te krijgen bij de E-tjes, met vaste posities en bijbehorende taken. Meteen in het eerste jaar kon hij mee op de platte kar om een kampioenschap te vieren.

Later werd Jan (samen met Gerrie Jansen) trainer van SVGG 1, met de legendarische promotiewedstrijd tegen Nieuw-Heeten waarin SVGG op wonderbaarlijke wijze promoveerde. Al kon Jan daar zelf niet bij zijn, hij had zijn vakantie al geboekt en niets wees erop dat ze dat seizoen zouden promoveren…

Onlangs is Jan in het kader van het 75-jarig jubileum van SVGG geïnterviewd. Hierin gaf hij aan dat hij met erg positieve gevoelens terugkeek op zijn tijd in Megchelen. ‘Leuke vereniging, vriendelijke mensen en een grote betrokkenheid van de mensen uit het dorp. Een heel fijne tijd’.

Wij wensen Carla, kinderen en kleinkinderen veel kracht in de komende tijd.


Competitiestand SVGG 1Sport Vereniging Gedeon Garde